11 Haziran 2010 Cuma

Badi Assad - Wonderland


Badi Assad - Wonderland
MP3 192 Kbps | 68 MB | 2006


Tracklist :

01. Acredite Ou Nao
02. From United States of Piaui
03. 1000 Mirrors
04. Distantes Demais
05. Sweet Dreams
06. A Banca Do Distinto
07. Black Dove
08. Zoar
09. Vacilao
10. O Mundo E Um Moinho
11. One More Kiss Dear
12. O que Seria?
13. Estrada DoSol
                                                                                         

1 yorum:

  1. içindeki tutkuyu sesine ve çaldığı çalgılara yansıtmayı başaran latin amerikalı müzisyen. geleneksel brezilya müziğini gizemli bir dünya müziğiyle birleştirebiliyor. sonuç olarak ortaya sıradışı bir solist, gitarist ve perküsyonist çıkıyor.

    badi assad, sao paulo yakınlarındaki sao joao da boa vista kasabasında doğar. ailesi, daha sonra ünlenecek olan ağabeyleri sergio ve odair*'in müzikal gelişimi için bir süre sonra rio de janeiro'ya taşınır. ailenin, iki çocuğun gitar sevdaları yüzünden büyük kente göçmesi, küçücük kasabada çılgınlık olarak değerlendirilse de anne angelina ve baba jorge çocukları için herşeye hazır olduklarını gösterirler.

    badi sekiz yaşındayken kendisine yamaha'nın çocuklar için yaptığı bir org hediye edilir. parmakları büyüdüğünde orgu bir tarafa bırakıp mandolin çalmaya başlayacaktır. 14 yaşında gitar çalmaya başlayan badi bir süre sonra rio de janeiro üniversitesi'ne gitmeye hak kazanır. 1984 yılında "concurso jovens instrumentalists for young musicians" ödülünü kazandıktan sonra kendi kariyerini çizmeye başlar.

    1987 yılında uluslararası villa lobos festivali'nde en iyi brezilyalı gitarist ödülünü kazanır. bir yıl sonra yalnızca brezilya'da yayınlanan danca dos tons albümü çıkar. gitarın yanısıra; yine en az onun kadar başarılı olduğu sesi, ağız perküsyonu * ve ritmik vücut perküsyonu * badi'nin çıkışını hızlandırmıştır.

    1994 yılı, solo albümüyle badi'nin uluslararası arenaya çıkışını tarihliyor. badi, çıktığı arenada yerini yine kısa bir süre sonra yayınlanan rhythms ile sağlamlaştırır. bu albüm guitar player dergisince yılın en iyi klasik albümü olarak nitelenir.

    1996'da brezilyalı geleneksel gitar kompozitörlerinden derlediği şarkılardan oluşan echoes of brazil çıkar. polygram badi ile imza atmaya hazırdır artık. polygram'ın da katkısıyla chameleon albümü, badi'yi dünyaca tanınan bir müzisyen yapar. 1998 yılında avrupa'da birçok festivale katılır. fransız canal+'da canlı yayında iki milyonun üzerinde seyirci tarafından izlenir. yine aynı yıl 1998 yılında kendi yazdığı ve oynadığı tek kişilik performans olan antogonism ile büyük başarı yakalar. dança das ondas ve verde sanatçının son iki albümü.

    kanımca en büyük başarısı her şarkıda, her albümde, her konserde gitara yeni bir soluk katmasından geliyor. gitarı her defasında bize yeniden, yeni seslerle anlatmayı başarabiliyor.

    düş, umut, yetenek, başarı... badi assad sanırım bunlarla özetlenebilir. küçük bir sürprizle de karşılaştım dinlerken badi'yi. amelie filminin akordiyondan taşan ezgilerini yorumlamış gitarıyla.

    dünyayı sevmek için güzel nedenlerden biri badi assad.

    YanıtlaSil