6 Temmuz 2010 Salı

Mireille Mathieu - Pariser Tango

Mireille Mathieu - Pariser Tango 
Best Of Mireille Mathieu
MP3 192 Kbps | 87 MB |

Tracklist :

1. Une Histoire D’amour (Love Story)
2. Sous Le Ciel De Paris
3. La Paloma Adieu ("La Paloma")
4. Uh Homme Et Une Femme
5. Pardone Moi Ce Caprice D’enfant
6. Toi Et Moi
7. Der Pariser Tango
8. Le Vieux Cafe De La Rue D’amerique
9. La Vie En Rose
10. La Premiere Etoile
11. Qu’elle Est Belle
12. Acropolis Adieu
13. Donne Ton Coeur Donne Ta Vie
14. Paris En Colere
15. Quand On Revient
16. La Derniere Valse
17. Viens Dans Ma Rue
18. C’est A Mayerling
19. La Foule
20. Une Vie D’amour (with Charles Aznavour)

 Bir Peri Masalı

21 Kasım 1965... Çelimsiz bir genç kız ilk kez Fransız televizyonunda göründü. Bir yıldan daha az bir zamanda tüm ülkede tanındı.Bundan sonra dünyanın diğer
ülkelerinde de bilinen biri oldu... Ve insanlar hiçbir abartıya kaçmadan onun Peri Masalı hakkında konuşmaya başladılar. Köklü bir dini merkez olan Avignon şehrinde doğan Mireille 13 erkek ve kız kardeşiyle birlikte büyüyecekti. "Monique, Christiane, Marie-France, Réjane,Régis ve Guy (ikiz), Roger, Jean  Pierre,Rémy, Simone, Philippe, Béatrice ve en küçükleri olan -ama ufak olmayan- Vincent." Babası Roger, mezartaşı oymacısıydı; hayali bir şarkıcı olmaktı. Çok hoş, beğenilen bir tenor sesine sahipti.
Aile, yağmurda su sızdıran, kapı ve pencerelerinden rüzgar giren bir kulübede yaşıyordu.Bunlar zorlu yıllardı.
Mireille 15 yaşına geldiğinde beş odalı, hoş bir yeni devlet lojmanına taşındılar.
Burası Mireille'nin hayatının en güzel günleri olarak hatırasındaydı. ilk banyoyu da orada yaptığını belirtmiştir. Bunlar çok olağanüstü duygulardı. Her sabah bayan Mathieu bakkala gider ve dikkatli bir şekilde hesaplayarak alışverişini yapardi. Çünkü her frank sayılıydı ve Roger Mathieu, mütevazi bir aile işletmesinin patronu olan babasından haftada sadece 200 frank alıyordu. Mathieu Ailesi, ayda 1800 franktan fazlasını birarada görememiştir ve 190 frank olan kira bedelini vermek zorundaydılar. Aile bütçesini denkleştirmek ve özellikle aile fertlerinden birine bir elbise,diğerine iç çamaşırı, herbiri- ne ayakkabı almak zorunda kalındığı anlar Marcelle Mathieu'ya yoğun başağrısı yaratan zamanlardı...
Çocukların en büyüğü olan Mireille, ağır sorumlulukların altından nasýl kalkabileceğini çok çabuk öğrendi. Her oda temiz ve düzenliydi. " Bizim evimizde, yer döşemesinde tabaksız bile yemek yiyebilirdiniz " diyor Mireille özlem ve gururla...Roger Mathieu mükemmel bir işçiydi, iş konusunda çok sebatlıydı. Tatil?... Eğlence?...Bunların Mathieu Ailesinin sözlüğünde yeri yoktu.

" İlk kez dört yaşımda topluluk önünde şarkı söylemeye başladım." Bunlar, Geceyarısı ayinleri içindi. Radyo ve televizyonda meşhur şarkıcıları dinledikçe Mireille, onlar gibi büyük bir şarkıcı olmayı düşlüyordu. Artık ailesi ve okul arkadaşlarından başka dinleyiciler önünde de şarkı söylemek istiyordu... Hayali, Edith Piaf gibi olmaktı, onu örnek almıştı. Okulda,dikiþş dersleri sırasında, arkadaşları ondan " La vie en rose " şarkısını söylemesini istiyorlardı. Öğrencilik dönemlerinde bir ses eğitmeni olan Laure Colliér, şarkıcılık mesleğinin tanınan seçkin kişilerce yapılması gerektiğini söyleyerek yardımcı olmadı, şunu da söylemiştir: " Bilmelisin ki, bir şarkıcı olmak fiziksel ve ruhsal yönden güçlü olmayı gerektirir. Öyle ki; bir tüyün, bir Rolls Royce'un yastıklarının içinde olmasından daha fazla şansa sahip olmalısın." Mireille de yanıtlamıştı : "Birkimse risk almadan asla kazanamaz. " Profesyonel bir menajer olan Johnny Stark,Mireille de inanılmaz bir yetenek gördü; fakat onu uyararak : " Unutma, daha işin en başındasın. Aklını başına al ki, seni bir beygir gibi çalıştıracağım. Bundan başka hiçbirşeyle uğraşmana izin vermeyeceğim ve acımasız olacağım. Bunu düşün...Hala vazgeçme imkanın var. Beni dinlemeyi tercih ettiğinde, gerçekten sıkıçalışarak ve başarı için sağlam adımlarla bu yolda yürüyerek, seni gerçekten iyi,büyük bir yıldız yapacağım. " Mireille bu uğurda bir savaşç olmuştu, şarkı söylemenin herşeyden daha önemli olduğunu düşünüyordu. Johnny, onun işine ne kadar sıkı bir şekilde sarıldığını izliyordu. Mireille'yi, sesini terbiye etmeyi öğrenebilmesi için orkestra şefi Paul Mauriat'ın yardımcılığına verdi... Ve sonrasında provalar, fotoğraf çekimleri, röportajlar vardı.Stark asla, müzik derslerini, şarkı derslerini, dans derslerini, Fransýzca ve ingilizce derslerini ve cimnastiği de ihmal etmedi. Stark hala Mireille'nin olağanüstü başarısından,zirveye çıkma yolundaki inanılmaz hızından, kararlılığından sözediyor,böylesinin ender bir yetenek olduğunu belirtiyordu. Mireille işini kutsal bir davagibi severek benimsemişti.


Bu yoğun çabalar sonucu çok sayıda plak yapıldı... Ve sonuçta, Mireille Amerika'da da yükselmeye başladı. Günde sadece dört saat uyuyordu, bunun karşılığın alacağını biliyordu. Dini inancı güçlüydü ve parolasını " Allah'ım ve işim " şeklinde özetlemişti. Sonunda; 15 Mart cumartesi günü, Amerika'daki popüler bir televizyon programı olan Ed Sullivan Show'da 50 milyon dinleyiciye
ulaşma imkanı bulmuştu. Takip eden pazar günü, gösteriye olan tepki çok olumlu bir şekilde yansımıştı. Bütün Amerika onun Avignon'lu bir altın ses olduğunu, adının da Mireille Mathieu olduğunu konuşuyordu. Sonra... Las Vegas, Hollywood, pek çok röportaj, telefonlar, davetler, New York'ta misafir yıldız olarak Merv Griffin Show programına katılır. Mireille büyük bir yıldızdır artık... Daima aşk temasında şarkılar söyledi. Her kızın kalbindeki aşk duygularını  dile getirdi ve Meireille de bir istisna değildi. " Benim şarkılarım daima aşkı anlatır, bu benim sevdiğim bir tarzdır." Mireille Mathieu neredeyse her ülkede, her gruptan dinleyiciye seslendi, dünyanın en büyük ismi olarak insanlar tarafından sevildi. Devlet başkanlarınca davet edildi ve dünyanın dört tarafına seyahat etti. "
Sahnedeyken kendini evinde gibi hissederdi " ...Ve eklemişti Johnny Stark : " Nerede bulunursa bulunsun, orada bütün benliğiyle barışı bulurdu. " 

" Bir şarkıcının yaşamında sadece başarılar ve mutlu hatıralar yoktur. Dışarı çıktığınzda, işinizi sevmek, en son hissetmeniz gereken şeydir. Kalbinizde başka mutsuz anılar olsa da gülmek ve kendinizi kontrol etmek zorundasınızdır. Yorgunluğunuzu da unutmanız gereklidir, çünkü kırmızı sahne perdeleri hala yükselmektedir. Eğlenceli bir şarkı söylemek gerektiğinde içinizdeki sıkıntının bir önemi yoktur. Işıklar yandığı sürece ölmekten korkmanız da önemli değildir. "
Mireille Mathieu... Bazen şarkı söyleyen bir kalptir, bazen gözü yaşlı bir kalptir, fakat hepsinin ötesinde seven bir yürektir... Babası Roger, 1985 te öldü ve menajeri Johnny Stark bu dünyayı 1988 de terketti;ikisi de çok gururluydular. Mireille; yanından hiç ayrılmayan kız kardeşi Monique, asistanı Yvonne ve Allah'a imanı ile 31 yılı aşkın süredir şarkı söylemeyi sürdürüyor.
Otuzbir yıldan sonra, Mireille dünyayı hayran bırakmaya devam ediyor...
Long live Mireille... Long , happily and healthy...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder